Tietoa Yrityksestä


Alisa Designs


Alisa Designs on yhden naisen käsityöyritys, joka syntyi rakkaudesta käsillä tekemiseen. Alisa Designs suunnittelee, toteuttaa ja myy käsintehtyjä muotinukkejen, Disney Animator nukkejen ja vauvanukkejen vaatteita ja lisävarusteita, kaksinkertaisia, lämpimiä ja hyvin kädessä pysyviä  nalle-, koira- ja kissalapasia,  vauvan nuttuja, lapasia, tossuja, myssyjä, tuttiketjuja, leluja ja peittoja, pehmoleluja, leikkiruokia, kännykkäkoteloita, hypistelymuhveja, lasten villasukkia, aikuisten tossuja, pipoja ja lapasia sekä erilaisia sesonkituotteita kuten heijastimia, valeampiaispesiä ja joulukuusenkoristeita. Yksilölliset tuotteet ovat Alisa Designsin omaa mallistoa, jonka toteutuksessa on hyödynnetty osittain kierrätysmateriaaleja. Teen käsityötuotteita myös tilauksesta.


Alisa Designsin tuotteiden suunnittelussa yhtenä kantavana ajatuksena on hyvinvointi. Esimerkiksi nukenvaatteita suunnitellessani ja tehdessäni, pohdin leikin merkitystä lapsen kasvussa. Hypistelymuhveja tehdessäni hyödynnän puolestaan tunnemuistoja ja niiden merkitystä muistisairaan hyvinvoinnissa. Tuotteiden taustalla olevista tarinoista tulen kertomaan lisää tämän sivun blogiteksteissä.


Alisa Designs aloitti toimintansa syksyllä 2019. Yrityksen nimessä Alisa on lyhenne omasta etunimestäni. Designs puolestaan viittaa siihen, että myytävät tuotteet ovat Alisa Designsin omaa mallistoa ja tuotteet ovat yksilöllisiä: kaksi samantapaistakaan tuotetta eivät ole täysin identtisiä keskenään.


Perusta alkuvaiheen tuotevalikoimalle oli muodostunut jo aiempina vuosina. Olin tehnyt nukenvaatteita, lapasia, hypistelymuhveja, valeampiaispesiä ja vauvojen asusteita lahjaksi, messuille myyntiin ja tilauksesta jo ennen Alisa Designsin perustamista. Yrityksen perustamisen myötä tuotevalikoima on laajentunut.


Messuilla ja tilauksesta olen myynyt esimerkiksi pitsienkeleitä, jotka on tarkoitus ottaa myös Alisa designsin tuotevalikoimaan. Minulla on aiemmin tekemieni käsitöiden pohjalta myös muita ideoita uusiksi tuotteiksi. Tuotevalikoimaan voisi sisältyä esimerkiksi yksilöllisiä lasten neuleita sekä puutarhan somisteeksi tehtyjä pikkuruisia fairyhouse-taloja.


Aika näyttää, mihin suuntaan tuotevalikoima kehittyy. Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä kaikkea käsillä voi tehdä!


Tuotesivuilta löydät lisätietoa Alisa Designsin tuotteista ja tarinoista tuotteiden takana. Sivustolla on myös blogi, jossa kirjoitan tuotteisiin, käsillä tekemiseen tai muihin tuotteisiin liittyvistä aiheista.


Tervetuloa tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin niiden takana!

Esimerkiksi nukenvaatteiden suunnittelussa taustalla on ajatus roolileikkien merkityksestä lasten kasvussa. Lapset käsittelevät leikin kautta suhdettaan ympäröivään maailmaan, olipa kyse eri ammattien ja roolien pohdinnasta tai vaikkapa koronapandemiaan ja/tai omaan tai läheisen sairastumiseen liittyvien ajatusten ja tunteiden käsittelystä. Olen huomioinut lasten kehitysvaiheet tuotteiden valmistuksessa myös tuotteiden turvallisuutena ja niin lasten asusteiden kuin nukenvaatteidenkin helppona puettavuutena.


Lapsille suunnatut lelut ja asusteet ovat Alisa Designsin tuotevalikoiman perusta. Valikoimaan sisältyy kuitenkin asusteita ja muita tuotteita myös aikuisille. Niissä hyvinvointiajattelu näkyy materiaalivalinnoissa: kaksinkertaiset lapaset ovat lämpimiä, silkkialpakkapipot kutiamattomia ja bambupuuvilla tossut tuntuvat miellyttäviltä jalassa. Hypistelymuhvit puolestaan antavat muistisairaan levottomille käsille tekemistä ja maisemamuhvit palauttavat mieleen tunnemuistoja. Valeampiaispesät pitävät pörriäiset pois paikoista, jonne niitä ei haluta. Tällä on suuri merkitys erityisesti ampiaisenpistolle allergisille. Pitämällä ampiaiset pois mm. kuistilta, parvekkeelta, leikkimökistä ja ulko-oven läheisyydestä, voidaan lisätä ulkotilojen turvallisuutta ja viihtyisyyttä myös yleisemmin.


Alisa Designsin tuotteet ovat itse suunnittelemiani ja tekemiäni. Ideoita niihin olen toki saanut muiden tekemistä tuotteista. Muiden tuotteet tai tilaajan toiveet toimivat lähtökohtana. Tuosta eteenpäin pohdin itse, miten toteuttaa tuote, olipa kyse tilaustyöhön liittyvistä asiakkaan toiveista tai omista tuoteideoistani.


Käsillä tekeminen on ollut harrastukseni lapsuudesta alkaen. Harrastuneisuuteni vuoksi käsityöopettajan ammatti oli yksi minulle nuoruudessa ehdotetuista urista. Opettaja minusta tulikin, muttei käsityöopettaja. Käsityöt pysyivät kuitenkin rakkaana harrastuksena. Tein vaatteita itselleni ja miehelleni ja etenkin pojillemme heidän ollessaan pieniä. Tein jonkin verran vaatteita myös sukulaisten ja ystävien lapsille. Vuosien mittaan olen tehnyt useamman muotinuken puvuston sekä vauvan asustesettejä. Siinä sivussa kehittyi ajatus käsityöyrityksestä. 


Alisa Designsin varastosta löytyy yli 200 muotinukkejen asukokonaisuutta, vaatteita isommille nukeille, pehmoleluja, lapasia, vauvalahjoja, hypistelymuhveja sekä laajeneva valikoima muita tuotteita heti tilaajille lähetettäväksi. Lisäksi teen tuotteita tilauksesta, suunnittelemalla tuotteet asiakkaan toiveista lähtien. Tilaustuotteet saan lähetysvalmiiksi pääsääntöisesti viikon kuluessa tilauksesta. Pientä viivettä voi aiheuttaa, mikäli tarvittavia materiaaleja ei ole heti saatavilla, vaan joudun tilaamaan niitä.


Ota yhteyttä, jos haluaisit jonkin sellaisen tuotteen, mitä ei valikoimasta vielä löydy. Pian sellainen voi löytyä :)


Toimin käsityöyrittäjänä rakkaudesta käsitöihin. Jokainen tuote on rakkaudella ja huolella tehty asiakkaiden tyytyväisyys mielessäni.


Tervetuloa tutustumaan tuotevalikoimaani!Anna-Liisa


Olen Anna-Liisa Lämsä, Alisa Designsin perustaja ja myös tuotteiden suunnittelija ja toteuttaja.


Koulutukseltani olen kasvatustieteen tohtori, kasvatuspsykologi, psykologian ja kasvatusaineiden opettaja, työkykykoordinaattori ja päivähoitaja. Koulutustaustani näkyy myös käsityöyrittämisessä pedagogisena ja yleisemmin hyvinvointiin ja sen tukemiseen liittyvänä ajatteluna.

Yrityksen arvot

Asiakastyytyväisyys

Asiakastyytyväisyys

Suunnittelen ja toteutan tuotteet huolella asiakastyytyväisyys mielessäni ja asiakkaiden toiveet huomioiden. Vastaan asiakkailta tulleisiin viesteihin vuorokauden kuluessa. Lähetän tuotteet niin, että asiakkaat saavat tuotteet mahdollisimman nopealla aikataululla ja joustavasti ilman turhia kuluja.  

Luovuus

Luovuus

Alisa Designsin tuotevalikoima sisältää käsintehtyjä, uniikkeja tuotteita. Usein tuotteiden suunnittelu lähtee asiakkaan toiveesta saada tietynlainen tuote, jota hän ei ole löytänyt mistään muualta

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Pidän kiinni asiakkaille annetuista lupauksista. Tuotteita valmistaessani kiinnitän huomiota laatuun ja pidän kiinni sovituista aikatauluista. Hyödynnän tuotteiden valmistuksessa kierrätys-materiaaleja silloin, kun se on tuotteen laatu ja ekologisuus huomioiden perusteltua. 

Hyvinvointi

Hyvinvointi

Tuotteita suunnitellessani ja valmistaessani kiinnitän huomiota hyvinvointiin ja sen edistämiseen. Miten leikki tukee lapsen kasvua? Miten hyvinvointia voidaan edistää hypistellen? Miten pitää ampiaiset pois ei-toivotuista paikoista?  

Asiakaslähtöinen tuotesuunnittelu

Videolla kerrotaan asiakaslähtöisestä tuotesuunnittelusta ja siitä, kuinka Alisa Designsissa toteutetaan asiakkaiden toiveita olipa kyse jonkin tuotteen uudesta versiosta tai aivan uudesta, asiakkaan toiveesta tehtävästä tuotteesta.

Hyväntekeväisyyskampanjat

Anna-Liisa Lämsä on ollut mukana myös useammassa käsillä tekemiseen liittyvässä hyväntekeväisyyskampanjassa

Alisa Designs ateljee

Alisa Designsin Ateljee, jossa valmistan tuotteita ja joka toimii myös tarvikkeiden ja valmiiden tuotteiden varastona. Matalan lipaston laatikot ovat täynnä tuotteita  valmiina heti tilaajille lähetettäviksi. 

Alisa Designs postitus

Valmiiden tuotteiden tilaukset postitan 1-2 päivän kuluessa. Tilauksesta valmistettavat tuotteet ovat valmiita viikon kuluessa, mikäli en joudu  tilaamaan materiaaleja niitä varten. Kaikissa yli 10 € tilauksissa käytän seurantaa.

Star seller -tunnus

Alisa Designsin kansainvälinen verkkokauppa CraftsByAlisadesigns sai 1.12.2022 Star Seller tunnuksen tunnustuksena hyvästä asiakaspalvelusta. Tunnustuksessa huomioitiin asiakkaiden viesteihin vastaaminen, asiakaspalautteet ja tilausten lähettäminen aikataulussa seurannalla.