Alisa Designs

- Tietoa yrityksestä

Alisa Designs on käsityöyritys, joka syntyi rakkaudesta käsillä tekemiseen. Alisa Designs suunnittelee, toteuttaa ja myy käsintehtyjä muotinukkejen, Disney Animator nukkejen ja vauvanukkejen vaatteita ja lisävarusteita, kaksinkertaisia, lämpimiä ja hyvin kädessä pysyviä nalle-, koira- ja kissalapasia, vauvan nuttuja, lapasia, tossuja, myssyjä, tuttiketjuja, leluja ja peittoja, pehmoleluja, leikkiruokia, kännykkäkoteloita, hypistelymuhveja, lasten villasukkia, aikuisten tossuja, pipoja ja lapasia sekä erilaisia sesonkituotteita kuten heijastimia, valeampiaispesiä ja joulukuusenkoristeita. Yksilölliset tuotteet ovat Alisa Designsin omaa mallistoa, jonka toteutuksessa on hyödynnetty osittain kierrätysmateriaaleja. Alisa Designsista saat käsityötuotteita myös tilauksesta.


Alisa Designsin tuotteiden suunnittelussa yhtenä kantavana ajatuksena on hyvinvointi. Esimerkiksi nukenvaatteiden suunnittelun ja valmistuksen lähtökohtana on leikin merkitystä lapsen kasvussa. Hypistelymuhvien valmistuksessa puolestaan hyödynnetään  tunnemuistoja ja niiden merkitystä muistisairaan hyvinvoinnissa. Tuotteiden taustalla olevista tarinoista löydät lisätietoa tämän sivun blogiteksteistä.


Alisa Designs aloitti toimintansa syksyllä 2019. Yrityksen nimessä Alisa on lyhenne yrityksen perustaja Anna-Liisan etunimestä. Designs puolestaan viittaa siihen, että myytävät tuotteet ovat Alisa Designsin omaa mallistoa ja tuotteet ovat yksilöllisiä: kaksi samantapaistakaan tuotetta eivät ole täysin identtisiä keskenään.


Perusta alkuvaiheen tuotevalikoimalle oli muodostunut jo aiempina vuosina lahjaksi, messuille myyntiin ja tilauksesta valmistetuista  nukenvaatteista, lapasista, hypistelymuhveista, valeampiaispesistä ja vauvojen asusteista. Yrityksen perustamisen myötä tuotevalikoima on laajentunut.


Messuilla ja tilauksesta myynnissä on ollut esimerkiksi pitsienkeleitä, jotka on tarkoitus ottaa myös Alisa designsin tuotevalikoimaan. Aiemmin tehdyt kätityötuotteet antavat ideoita myös uusiksi tuotteiksi. Alisa Designsin tuotevalikoimaan voisi sisältyä jatkossa esimerkiksi yksilöllisiä lasten neuleita sekä puutarhan somisteeksi tehtyjä pikkuruisia fairyhouse-taloja.


Aika näyttää, mihin suuntaan tuotevalikoima kehittyy. Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä kaikkea käsillä voi tehdä!


Tuotesivuilta löydät lisätietoa Alisa Designsin tuotteista ja tarinoista tuotteiden takana. Sivustolla on myös blogi, jost löydät kirjoituksia tuotteisiin, käsillä tekemiseen tai muihin tuotteisiin liittyvistä aiheista.


Tervetuloa tutustumaan Alisa Designsin rakkaudella tehtyihin käsityötuotteisiin ja tarinoihin niiden takana!


Anna-Liisa


Olen Anna-Liisa Lämsä, Alisa Designsin perustaja ja myös tuotteiden suunnittelija ja toteuttaja.


Koulutukseltani olen kasvatustieteen tohtori, kasvatuspsykologi, psykologian ja kasvatusaineiden opettaja, työkykykoordinaattori ja päivähoitaja. Työurani aikana olen työskennellyt kasvatus-, sosiaali- ja työllisyyspalvelujen eri työtehtävissä. Koulutus- ja työkokemustaustani näkyy myös käsityöyrittämisessä pedagogisena ja yleisemmin hyvinvointiin ja sen tukemiseen liittyvänä ajatteluna. Toimintani käsityöyrittäjänä linkittyy asiantuntijapalveluihini. 

Esimerkiksi nukenvaatteiden suunnittelussa taustalla on ajatus roolileikkien merkityksestä lasten kasvussa. Lapset käsittelevät leikin kautta suhdettaan ympäröivään maailmaan, olipa kyse eri ammattien ja roolien pohdinnasta tai vaikkapa koronapandemiaan ja/tai omaan tai läheisen sairastumiseen liittyvien ajatusten ja tunteiden käsittelystä. Olen huomioinut lasten kehitysvaiheet tuotteiden valmistuksessa myös tuotteiden turvallisuutena ja niin lasten asusteiden kuin nukenvaatteidenkin helppona puettavuutena.


Lapsille suunnatut nukenvaatteet, lelut ja asusteet ovat Alisa Designsin tuotevalikoiman perusta. Valikoimaan sisältyy kuitenkin asusteita ja muita tuotteita myös aikuisille. Niissä hyvinvointiajattelu näkyy materiaalivalinnoissa: kaksinkertaiset lapaset ovat lämpimiä, silkkialpakkapipot kutiamattomia ja bambupuuvilla tossut tuntuvat miellyttäviltä jalassa. Hypistelymuhvit puolestaan antavat muistisairaan levottomille käsille tekemistä ja maisemamuhvit palauttavat mieleen tunnemuistoja. Valeampiaispesät pitävät pörriäiset pois paikoista, jonne niitä ei haluta. Tällä on suuri merkitys erityisesti ampiaisenpistolle allergisille. Pitämällä ampiaiset pois mm. kuistilta, parvekkeelta, leikkimökistä ja ulko-oven läheisyydestä, voidaan lisätä ulkotilojen turvallisuutta ja viihtyisyyttä myös yleisemmin.


Alisa Designsin tuotteet ovat itse suunnittelemiani ja tekemiäni. Ideoita niihin olen toki saanut muiden tekemistä tuotteista. Muiden tuotteet tai tilaajan toiveet toimivat lähtökohtana. Tuosta eteenpäin pohdin itse, miten toteuttaa tuote, olipa kyse tilaustyöhön liittyvistä asiakkaan toiveista tai omista tuoteideoistani.


Käsillä tekeminen on ollut harrastukseni lapsuudesta alkaen. Harrastuneisuuteni vuoksi käsityöopettajan ammatti oli yksi minulle nuoruudessa ehdotetuista urista. Opettaja minusta tulikin, muttei käsityöopettaja. Käsityöt pysyivät kuitenkin rakkaana harrastuksena. Tein vaatteita itselleni ja miehelleni ja etenkin pojillemme heidän ollessaan pieniä. Tein jonkin verran vaatteita myös sukulaisten ja ystävien lapsille. Vuosien mittaan olen tehnyt useamman muotinuken puvuston sekä vauvan asustesettejä. Siinä sivussa kehittyi ajatus käsityöyrityksestä.


Alisa Designsin varastosta löytyy yli 200 muotinukkejen asukokonaisuutta, vaatteita isommille nukeille, pehmoleluja, lapasia, vauvalahjoja, hypistelymuhveja sekä laajeneva valikoima muita tuotteita heti tilaajille lähetettäväksi. Lisäksi teen tuotteita tilauksesta, suunnittelemalla tuotteet asiakkaan toiveista lähtien. Tilaustuotteet saan lähetysvalmiiksi pääsääntöisesti viikon kuluessa tilauksesta. Pientä viivettä voi aiheuttaa, mikäli tarvittavia materiaaleja ei ole heti saatavilla, vaan joudun tilaamaan niitä.


Ota yhteyttä, jos haluaisit jonkin sellaisen tuotteen, mitä ei valikoimasta vielä löydy. Pian sellainen voi löytyä :)


Toimin käsityöyrittäjänä rakkaudesta käsitöihin. Jokainen tuote on käsintehty rakkaudella ja huolella, asiakkaiden tyytyväisyys mielessä.


Tervetuloa tutustumaan tuotevalikoimaani!


Yrityksen arvot

Asiakaslähtöisyys

Asiakaslähtöisyys

Alisa Designsin toiminnan lähtökohtana on asiakaslähtöisyys. Tuotteet ja suunniteltu ja toteutettu  asiakkaiden toiveet huomioiden. Myös tuotteiden lähettämisessä huomioidaan asiakkaat ja se, että he saavat tuotteet mahdollisimman nopealla aikataululla ja joustavasti. 

Hyvinvointi

Hyvinvointi

Tuotteita suunnittelussa ja valmistuksessa kiinnitetään huomiota hyvinvointiin ja sen edistämiseen: miten leikki tukee lapsen kasvua, miten hyvinvointia voidaan edistää hypistellen , miten pitää ampiaiset pois ei-toivotuista paikoista jne. Tässä hyödynnetään koulutuksen ja kokemuksen  tuottamaa tietoa hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä. 

Luovuus

Luovuus

Alisa Designsin tuotevalikoima sisältää uniikkeja käsintehtyjä tuotteita. Täysin samanlaisia tuotteita et löydä mistään muualta. Tuotteiden luova suunnittelu voi lähteä asiakkaan toiveesta tai esimerkiksi materiaalien antamista ideoista. 

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Tuotteita valmistuksessa kiinnitetään huomiota laatuun. Asiakkaiden lähettämiin viesteihin vastataan 24 tunnin kuluessa ja tuotteet lähetetään asiakkaalle sovitussa aikataulussa. Tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja silloin, kun se on tuotteen laatu ja ekologisuus huomioiden perusteltua. 

Asiakaslähtöinen tuotesuunnittelu

Videolla kerrotaan asiakaslähtöisestä tuotesuunnittelusta ja siitä, kuinka Alisa Designsissa toteutetaan asiakkaiden toiveita olipa kyse jonkin tuotteen uudesta versiosta tai aivan uudesta, asiakkaan toiveesta tehtävästä tuotteesta.

Hyväntekeväisyyskampanjat

Anna-Liisa Lämsä on ollut mukana myös useammassa käsillä tekemiseen liittyvässä hyväntekeväisyyskampanjassa

Alisa Designs ateljee

Kurkistus Alisa Designsin Ateljeehen, jossa tuotteita tehdään ja josta löytyy myös tarvikkeita uusiin tuotteisiin sekä tuotteita valmiina heti tilaajille lähetettäviksi. 

Alisa Designs postitus

Valmiiden tuotteiden postitus 1-2 päivän kuluessa. Tilauksesta valmistettavien tuotteiden postitus  viikon kuluessa, mikäli niihin ei ole tarpeen tilata materiaaleja. Seuranta yli 10 € tilauksissa.

Star seller -tunnus

Alisa Designsin kansainväliselle verkkokaupalle on myönnetty joulukuusta 2022 alkaen useina kuukausina  Star Seller tunnus tunnustuksena hyvästä asiakaspalvelusta.