Hypistelymuhvit

Mikä hypistelymuhvi on?


Twiddle muff eli vapaasti suomennettuna hypistelymuhvi on kudottu, virkattu tai ommeltu muhvi, johon on kiinnitetty sekä ulko- että sisäpuolelle tupsuja, nappeja, helmiä, nauhoja, kulkusia, virkattuja, kudottuja tai ommeltuja pötkylöitä, eläinhahmoja ja/tai kukkia, virkkaamalla pehmeiksi päällystettyjä pullonkorkkeja, joissa on jotakin kilisevää sisällä. Muhvien suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana. Alempaa sivulta löydät lisää tietoa hypistelymuhveista.


Kenelle hypistelymuhveista on apua?


Hypistelymuhvien kohderyhminä ovat mm. muistisairaat, autistit ja näkövammaiset sekä henkilöt, joilla on adhd. Hypistelymuhveja on käytetty myös satutunneilla helpottamassa lasten kuuntelemiseen keskittymistä. Muhvin tai hypistelyrannekkeen voi antaa yksilöllisenä lahjana oikeastaan kenelle hyvänsä käsiä lämmittämään.


Miten hypistelymuhvi toimii?


Hypistelymuhvi antaa toimintaan tottuneille käsille tekemistä, rauhoittaa, auttaa keskittymään, antaa iloa ja lohtua sekä palauttaa mieleen muistoja ja aktivoi. Hypistelymuhvin langat, muodot ja koristeet aktivoivat tuntoaistia ja antavat virikkeitä myös näkö- ja kuuloaistin kautta. Muhvien positiivisista vaikutuksista on myös tutkimusnäyttöä.


Muhvi vaihtoehdot

Maisemamuhvit

Maisema hypistelymuhveja

Muut muhvimallit

Muita hypistelymuhvimalleja

Hypistelyrannekkeet

Hypistelyrannekkeita

Käsilaukkumuhvit

Muita hypistelymuhvimalleja

Muhvin saajan huomioiminen

Muhvin personointi


Muhvin voi personoida muhvin saajan mielenkiinnonkohteet huomioiden: mikä on ollut läheisesi lempipaikka tai maisema, jossa hän on tuntenut olonsa kotoiseksi? Mikä on hänen lemmikkieläimensä, lempivärinsä, lempivuodenaikansa? Muhvin personoinnin lähtökohtana voivat olla myös värit, muhvin saajan harrastukset ja muut mielenkiinnonkohteet.


Mieluisat asiat liittyvät tunnemuistoihin, asioihin, jotka herättävät positiivisia tunteita. Tunnemuistot ovat myös pysyvimpiä muistoja ja säilyvät yli vuosikymmenien. Tunnemuistoja voidaankin hyödyntää tehtäessä muistisairaalle personoitu hypistelymuhvi.


Muuta muhveja tehdessäni huomioimaani


Muhvit ovat pestäviä ja kestäviä. Ne on tehty huomioiden se, ettei niissä saa olla osia, jotka voivat irrota hypisteltäessä. Esimerkiksi napit tai helmet eivät sovellu kaikkien muhveihin ja jos niitä käytetään, tulee niiden olla hyvin kiinnitettyjä.

Esimerkkejä personoiduista muhveista

Esimerkkejä personoiduista muhveista

Kerron videoissa lisää muhvien hyvinvointia edistävistä vaikutuksista sekä muhvien valinnassa ja valmistuksessa huomioitavista asioista. Lue lisää aiheesta Hyvinvointia hypistellen blogikirjoituksesta. 

Kerron videolla Alisa Designsin yhdestä tuotteesta, hypistelymuhveista, niiden valmistuksesta ja käytöstä sekä kohderyhmistä

Kerron videolla hypistelymuhveista ja siitä, mitä tarpeen ottaa huomioon muhvia tehdessä tai ostaessa. Kerron myös  tunnemuistojen hyödyntämisestä muhvin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tilaustyönä tehdyt muhvit

Monet muhveista ovat saaneet alkunsa tilaajan toiveista. 


Kuvakarusellissa on kuvia tilauksesta alkunsa saaneista muhveista, joista osa sisältyy  tuotevalikoimaan. 


Jos sinulla on muhveihin liittyvä toive, jonka voisin täyttää, ota yhteyttä niin katsotaan, mitä voisimme tehdä asialle ja miten toiveesi voisi toteutua! 

Hailuodon Marjaniemi hypistelymuhvi
Hailuodon Marjaniemi hypistelymuhvi
Automatka hypistelymuhvi
Automatka hypistelymuhvi
Punainen mökki järven rannalla muhvi
Punainen mökki järven rannalla muhvi
Puutarha hypistelymuhvi
Puutarha hypistelymuhvi
Urheilu ja kissa muhvi
Urheilu ja kissa muhvi
Musta ori ja lassie hypistelymuhvi
Musta ori ja lassie hypistelymuhvi
Hevonen ja koira muksumuhvi
Hevonen ja koira muksumuhvi
Autot muksumuhvi
Autot muksumuhvi
Koira hypistelyranneke
Koira hypistelyranneke
Kukat hypistelyrannekkeet
Kukat hypistelyrannekkeet
Kukat hypistelyrannekepari
Kukat hypistelyrannekepari

Muhvien hinta 40 -75 €/kpl

Muksumuhvit 18,60 - 43,40 €

Hypistelyrannekkeet 13,95 - 31€/kpl

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%


Jos haluat hankkia yksilöllisen muhvin, sen saaja huomioiden, lähetä viesti tämän sivun Ota yhteyttä lomakkeella. Voit viestikentässä kertoa muhviin liittyvistä toiveista tai esimerkiksi siitä, mistä asioista muhvin saaja pitää.  Voimme myös yhdessä miettiä muhvissa huomioitavia asioita, kun otan sinuun yhteyttä viestisi saatuani.


Muhvi-ideoita

Asiakaspalautteita

Kiitosta, äitimme tykkää mustekalasta  - Susanna

Vein kissamuhvin työpaikalleni ja annoin sen muistisairaalle mummukalle. "Kisu" sai heti suukotteluja ja hellimistä ja mummukka tiukasti muhvi kädessään totesi, että nyt on hyvä olla."  -Merja

Voi miten kauniit!! Ihan just äidin näköiset, ei voisi enempää olla!        - Mari 

Teit hypistelymuhvin äidilleni. Kiitos siitä. Hän hypisteli sitä todella paljon. - Oili 

"Kiitos pikaisesta postituksesta. Hain rannekkeen ja se on aivan hurmaava! Se tulee äitienpäivälahjaksi Alzheimerintautia sairastavalle äidilleni, joka tulee kotilomalle  äitienpäiväviikonloppuna. Tuhannet kiitokset."  - Laura

Ota yhteyttä